Workshop 5

Digitalisering voor een duurzame supply chain

Supply chains zijn complexe netwerken die meerdere domeinen omvatten, waaronder inkoop, productie, transport, opslag en distributie. Binnen deze domeinen bevinden zich weer specifieke systeemketens. Deze domeinen en systeemketens zijn in de loop der tijd op elkaar afgestemd om als één geoliede machine samen te werken. Aanpassingen in het ene domein hebben daarom vrijwel altijd impact op een ander domein.
 
Een efficiënte verduurzaming vraagt om het delen en integreren van gerelateerde gegevens door de hele Supply Chain. Door inzicht te hebben in samenhangende gegevens en de juiste informatie uit verschillende domeinen binnen de supply chain te integreren, kunnen bedrijven een volledig beeld krijgen van hun duurzaamheidsprestaties en verbeterpunten vaststellen die zullen renderen door de gehele keten.
 
Drie toonaangevende Nederlandse ICT bedrijven actief in verschillende domeinen van de Supply Chain nemen u mee vanuit hun eigen praktijk. Hoe wisselen hun systemen informatie uit en op welke manieren kan deze digitale samenwerking klanten helpen bij het verduurzamen van de Supply Chain. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan de orde: Cold Chain optimalisatie door middel van IoT in trailer en warehouse, mensen met afstand tot arbeidsmarkt blij maken en afvalstromen verduurzamen, Command Center: de kracht van samenwerkende control towers.\
 

Sprekers:

Bert Hendriks

CEO
T Comm Telematics

Frank Kindt

Managing Director
Aventeon

Rob Schuurbiers

CEO / oprichter
Simacan