Workshop 1

Samenwerken voor een efficiënt en duurzaam resultaat

Bedrijven zoeken naar slimme samenwerkingsmogelijkheden om efficiënter én duurzamer te werken. In deze workshop geven SADC en Milence aan hoe zij samenwerken met andere partijen voor een duurzamer resultaat, in dit geval op het gebied van stroomgebruik en het opzetten van een nieuw Europees snellaadnetwerk.

Het is file op het elektriciteitsnet in Nederland

De vraag naar stroom neemt toe en tegelijkertijd komt steeds meer duurzame energie beschikbaar op het net. Omdat vraag en aanbod nog onvoldoende op elkaar zijn afgestemd komt de stroomtransportcapaciteit steeds meer onder druk te staan. Bedrijven krijgen te maken met netcongestie.
Om de stroomproblematiek voor bedrijven op Schiphol Trade Park op te lossen hebben SADC, Spectral en Liander de handen bij elkaar geslagen en een ‘Virtueel Net’ ontwikkeld. Het Virtuele Net is een innovatieve en collectieve oplossing waarmee bedrijven op Schiphol Trade Park vraag en aanbod op een slimme manier met elkaar kunnen afstemmen.

Uitdaging van een Europees snellaadnetwerk

Milence is de Joint Venture van Daimler Truck, Volvo Group en Traton, drie grote vrachtwagenbouwers die de handen ineen hebben geslagen om een Europees netwerk te bouwen van snelladers voor vrachtwagens. Roel Vissers is als Chief Growth Officer verantwoordelijk voor het ontwerpen, zoeken en contracteren van het netwerk. Het ontwikkelen van een laadhub is al uitdagend genoeg in deze tijden van netcongestie, maar welke uitdagingen brengt het bouwen van een snellaadnetwerk in 15 Europese landen tegelijk? Hoe bepaalt Milence hoe het ideale netwerk eruit moet zien?

Sprekers:

Roel Vissers

Chief Growth Officer
Milence

Olav Steffers

Director Foreign Investments
SADC