Tour F - VOLGEBOEKT
RDM Rotterdam - Rondleiding Innovatie & Makerspace
(max. 50 personen)
Waar vroeger schepen als de ‘Rotterdam’ van de Holland-Amerika Lijn werden gebouwd en onderzeeërs van de helling gleden, is RDM Rotterdam nu dé plek voor innovatie in de haven. Onderwijs, onderzoek en bedrijven werken hier samen aan innovaties die bijdragen aan een slimme haven. Een plek die je gezien en ervaren moet hebben! RDM Rotterdam vervult een cruciale rol in het verwezenlijken van ambities op het gebied van bedrijvigheid, innovatie, kennisopbouw, techniekpromotie, talentontwikkeling en de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Het Innovation Dock van RDM Rotterdam biedt letterlijk en figuurlijk ruimte voor deze innovaties. In de grote, open loods kunnen technische projecten worden ontworpen, ge-prototyped, geassembleerd en getest. Innovation Dock is het visitekaartje van de innovatiekracht van de Rotterdamse haven, waar ondernemerschap en onderwijs elkaar treffen in een dynamische, maritieme test- en productieomgeving. Interdisciplinaire kruisbestuiving zorgt voor verrassende en baanbrekende innovaties. Daarbij is het doel een goede mix en dynamiek te krijgen van MBO, HBO en universitair onderwijs enerzijds, en start-ups, MKB en multinationals anderzijds.

Hier kunnen jonge bedrijven doorgroeien en grote bedrijven experimenteren met nieuwe producten of processen. Er worden nieuwe technologieën uitgedacht, getest en toegepast. Deze nieuwe technologieën zijn gebaseerd op digitalisering, robotisering, additive manufacturing, en op het toepassen van nieuwe, duurzame energie en materialen. De samenwerking met kennis- en onderwijsinstellingen in de regio maakt dat jongeren hier kennismaken met de technieken van de toekomst. Dit maakt het Makers District tot een proeftuin en etalage van de nieuwe economie.

RDM als productie- en assemblagelocatie voor bestaande en nieuwe spelers in de maritieme en havenindustrie zoals Ampelmann en RDM Makerspace.
RDM als verlengstuk en werkplaats van de R&D-afdelingen van grote spelers uit de maritieme en havenindustrie

www.rdmrotterdam.nl/rondleidingen/