Tour C

Rail terminal

Twee railterminals in één bezoek: Venlo & Kaldenkirchen

Belangrijk onderdeel van een logistieke hotspot is de beschikbare infrastructuur. En dat zit in de Venlo regio wel goed! Ontdek tijdens deze excursie twee van de drie terminals die De Cabooter Group Venlo exploiteert. Het eerste bezoek zal zijn bij de grootste inland railterminal van Europa: de Greenport Rail Terminal. Hier wordt een beeld gegeven over de huidige én de toekomstige achterlandverbindingen en krijg je een toelichting op de rail portfolio. Ook kun je de eerste elektrische reachstacker ter wereld bewonderen, die sinds deze maand op de terminal aanwezig is. Ook de speciaal ontwikkelde laadinfrastructuur kun je bekijken.

Voor de tweede railterminal gaan we even Duitsland in. Daar bezoeken we in Kaldenkirchen een railinnovatie voor niet kraanbare eenheden, een van de onderdelen in het railportfolio die uitstekend bijdraagt aan onze duurzaamheidsdoelstellingen en de gewenste verschuiving naar het spoor in de modal shift.

Tijdens de tour wordt toelichting gegeven over de duurzaamheidsdoelstellingen, modal shift en achtergronden van de Cabooter Group.

Let op: een paspoort of ID-kaart is tijdens deze tour noodzakelijk.

Bekijk de andere tours: