Regionaal programma

Voorafgaand aan het middagcongres organiseert regio Flevoland een aantal bedrijfsbezoeken in de regio.


Deelname aan dit programma is beperkt tot 200 personen en alleen mogelijk in combinatie met een bezoek aan het middagcongres. Het programma is Nederlandstalig.

Programma 6 juli 2022

09.30 – 10.00
Ontvangst deelnemers regionaal programma op de Blue Rhapsody in Batavialand, Lelystad
10.00 – 10.20
Plenair programma
Welkomstwoord door Jan-Nico Appelman, Gedeputeerde Provincie Flevoland
10.30 – 13.00
Bedrijfsbezoeken
Maak een keuze uit:

Na afloop van het programma gaat u naar de Blue Rhapsody in Lelystad waar u een lunch wordt aangeboden door de regio Flevoland. Aansluitend vindt het congres ‘Varen op vernieuwing’ plaats.
TOUR A (VOLGEBOEKT)

Tour A: Inditex (max. 50 personen)

Unieke mogelijkheid voor een inkijkje in het distributiecentra van Inditex in Lelystad!
Inditex (moederbedrijf van Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home en Uterqüe), een van de grootste modeconcerns ter wereld met meer dan 7.500 winkels in 94 landen, heeft in Lelystad een nieuw distributiecentra gebouwd in aanvulling op de activiteiten van haar distributiecentra in Spanje. De bouw op dit 35 ha grote kavel is 2018 van start gaan, in 2019 opgeleverd en was in 2020 operationeel. Meld je aan voor deze uitzonderlijke kans!

Na afloop van het programma ga je naar de Blue Rhapsody in Lelystad waar je een lunch wordt aangeboden door de regio Flevoland.
TOUR B

Tour B: Yakult (max. 50 personen)

In 1935 bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota de eerste flesjes Yakult in Japan op de markt. In 1994 werd Yakult voor het eerst in Europa geproduceerd, in Almere. Sinds die tijd staat hier de productielocatie voor de hele Europese markt. Het bijzondere is dat deze fabriek bezocht kan worden.

Yakult is een klein flesje met een groot verhaal. In de fabriek wordt uitgelegd welke avonturen het wereldberoemde flesje Yakult al sinds 1935 heeft beleefd.

De fascinerende geschiedenis wordt toegelicht en we worden rondgeleid langs de verschillende onderdelen van het productieproces. Bijvoorbeeld hoe de flesjes in een razend tempo afgevuld en gedopt worden. Natuurlijk wordt er tijdens de rondleiding ook Yakult geproefd.

De fabriek in Almere produceert inmiddels Yakult voor de 13 landen in Europa waar Yakult verkrijgbaar is.
Na afloop van het programma ga je naar de Blue Rhapsody in Lelystad waar je een lunch wordt aangeboden door de regio Flevoland.
  • Text Hover
  • Text Hover
TOUR C

Tour C: Maxima Centrale (max. 50 personen)

Bezoek de Maxima Centrale van Engie!

Deze state-of-the-art powerplant ligt pal naast de buitendijkse Flevokust Haven. Bij het bezoek zal een korte presentatie gegeven worden over de Maxima Centrale en er zal een rondleiding zijn langs de machtige gasturbines. Op de weg terug naar de congreslocatie zal er ook een “sneak peak” zijn bij het logistieke bedrijven terrein Flevokust Haven.

Na afloop van het programma ga je naar de Blue Rhapsody in Lelystad waar je een lunch wordt aangeboden door de regio Flevoland.
TOUR D

Tour D: DHL CityHub in Almere (max. 50 personen)

OP vrijdag 13 mei opende DHL Parcel Benelux hun nieuwe klimaatneutrale CityHub in Almere. Het is de eerste van de 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een DHL CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen, omdat ze met elektrische bestelauto's, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden. Alle nieuwbouw – ook deze CityHub in Almere - vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro.

Recent breidde DHL zijn bezorgvloot uit met 500 elektrische auto’s, waarmee het totale aantal elektrische bestelauto’s van DHL uitkomt op 1400; de grootste elektrische bezorgvloot van Nederland.

Tijdens de tour naar de DHL CityHub krijgt u de kans deze duurzame ontwikkeling met eigen ogen te zien. DHL zal naast een bezichtiging van het gebouw, inzicht geven in hun duurzaamheidsstrategie.

Na afloop van het programma ga je naar de Blue Rhapsody in Lelystad waar je een lunch wordt aangeboden door de regio Flevoland.
  • Text Hover
  • Text Hover