Regionaal programma

Deelname aan dit programma is beperkt tot 290 personen en alleen mogelijk in combinatie met een bezoek aan het middagcongres. Het programma is Nederlandstalig.


Voorafgaand aan het middagcongres organiseert regio Twente een aantal bedrijfsbezoeken in de regio.

Programma 13 november 2019

09.30 – 10.00
Ontvangst deelnemers regionaal programma op Vliegveld Twenthe.
10.00 – 10.30
Plenair programma
Welkomstwoord door Andre Pluimers, voorzitter Port of Twente
10.30 – 13.00
Bedrijfsbezoeken
Maak een keuze uit:

Na afloop van het programma gaat u naar Vliegveld Twenthe waar u een lunch wordt aangeboden door de regio Twente. Aansluitend vindt het congres ‘The world is our playground’ plaats.
TOUR A

Tour A: CTT Almelo en Bleckmann (max. 50 personen)

Uw bezoek aan CTT Almelo en Bleckmann start met een tour over de Containerterminal en XL-park met de bus. Vervolgens wordt u verwelkomd bij Bleckmann waar u, na een korte presentatie, een uitgebreide rondleiding krijgt door het warehouse en u onder andere geïnformeerd wordt over de logistieke operatie van één van de grotere klanten van Bleckmann. Tevens hoort u meer over de samenwerking tussen de terminal en het warehouse om de logistieke operatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Na afloop van het programma gaat u naar Vliegveld Twenthe waar u een lunch wordt aangeboden door de regio Twente.
TOUR B

Tour B: Bezoek aan CTT Hengelo en Bolk Transport (max. 50 personen)

Aan het Twentekanaal in Hengelo exploiteert Combi Terminal Twente (CTT) sinds 2001 een binnenvaart-containerterminal die is uitgegroeid tot de grootste en meest innovatieve inlandterminal van Nederland. Tijdens het bedrijfsbezoek krijgt u een indruk van de bedrijfsvoering, de innovaties en de regionale spin-off van deze terminal. Aansluitend wordt het naastgelegen warehouse van Bolk Logistics bezocht waar Bolk sinds kort de uitgaande logistiek van zoutwinningsbedrijf Nouryon (voormalig Akzo Nobel) verzorgt.

Na afloop van het programma gaat u naar Vliegveld Twenthe waar u een lunch wordt aangeboden door de regio Twente.
TOUR C

Tour C: Bezoek aan Technology Base (max 50 personen)

De Technology Base is een geconditioneerde omgeving voor bedrijven die actief zijn met het ontwikkelen, testen van operationele real life simulatie. Organisaties op de Technology Base zijn onderdeel van een ecosysteem van innovatieve technologische bedrijven, kennisinstellingen en publieke organisaties. Het is een wijds uitgestrekt terrein voor het ongelimiteerd testen van onder andere drones, UAV’s en de bemande luchtvaart en is direct gelegen aan de start en landingsbaan van Vliegveld Twente. Deze unieke locatie is een interessante vestigingslocatie en beschikt over een enorme hoeveelheid binnen en buiten ruimtes voor het oefenen en trainen van rampscenario’s voor publieke veiligheidsorganisaties zoals onder andere Brandweer, Politie en andere bedrijven in de 'safety & security'-sector.
Tijdens uw bezoek aan Technogy Base krijgt u een rondleiding over het terrein en zal Joep van Aaken u informeren over de mogelijkheden die deze unieke locatie te bieden heeft.

Na afloop van het programma gaat u naar Vliegveld Twenthe waar u een lunch wordt aangeboden door de regio Twente.
TOUR D

Tour D: Bezoek aan Müller Fresh Food Logistics B.V. (max. 40 personen)

Müller Fresh Food Logistics vervult als full service logistiek dienstverlener een leidende rol binnen de Europese supply-chain van geconditioneerde levensmiddelen. Met 1000 medewerkers verzorgt het familiebedrijf Müller Fresh Food Logistics dagelijkse het transport, distributie, warehousing en VAL/VAS activiteiten voor klanten in de retail en food service. Müller Fresh Food Logistics heeft in de loop der jaren een sterk Europees netwerk ontwikkeld, is in de Benelux marktleider en heeft recentelijk een erkenning gekregen voor export naar China. Voorafgaande aan de Nationale Distributie Dag ontvangen zij u graag voor een interactieve bedrijfspresentatie en rondleiding door de warehouses.

Na afloop van het programma gaat u naar Vliegveld Twenthe waar u een lunch wordt aangeboden door de regio Twente.
TOUR E

Tour E: Bezoek aan Space53: ‘Drones en andere robotica: ontwikkelingen in de arbeidsmarkt voor logistiek’ (max. 50 personen)

Tijdens uw bezoek aan Space53, gevestigd op Tech Base, volgt u een workshop met als titel ‘Drones en andere robotica: ontwikkelingen in de arbeidsmarkt voor logistiek’. Marc Sandelowsky van Space53 geeft zijn visie op technologie, en op drones in het bijzonder. Arjan van Liere van Present Media zal vervolgens ingaan op de digitale innovatie binnen de arbeidsmarkt en hoe wij talent vinden en binden. Tot slot geeft Laurens van Lier van ROC van Twente zijn visie op onderwijs: ‘hoe komen we daar?’. De workshop wordt afgesloten met een drone-demo (als de weersomstandigheden dit toelaten).

Na afloop van het programma gaat u naar Vliegveld Twenthe waar u een lunch wordt aangeboden door de regio Twente.
TOUR F

Tour F: Rondleiding Grolsch (max. 50 personen)

Over Grolsch Koninklijke Grolsch N.V. is een onderneming met een historie die teruggaat tot het jaar 1615. Grolsch behoort daarmee tot één van de oudste en meest succesvolle brouwerijen van Nederland en is actief op zowel de Nederlandse- als een groot aantal internationale drankenmarkten. Koninklijke Grolsch biedt een breed portfolio van merken en bierstijlen, zoals Grolsch Premium Pilsner, Grolsch 0.0%, de Grolsch speciaalbieren, Grolsch Radler, De Klok, Kornuit, Peroni, Meantime, Asahi Super Dry en Grimbergen. Sinds 2004 is Grolsch gevestigd in een moderne brouwerij in Enschede en sinds 11 oktober 2016 is Koninklijke Grolsch een dochteronderneming van Asahi Group Holdings.

Vakmanschap is Meesterschap
De afdelingen Shipping & Forwarding en Customer Service bij Grolsch zijn continue bezig om een optimale situatie te realiseren tussen klant, Grolsch en vervoerder, dat staat nooit stil. Wensen van de klant, efficiënte distributie door hoge beladingsgraad en optimale routeplanning, milieu, maar ook de uitstraling van onze vrachtwagens op de weg zijn allemaal factoren die hierin meespelen.
Een aantal vrachtwagens voor Grolsch rijden uitgerust met kettingtrailers. Een trailer waarmee binnen 2 minuten geladen en ook gelost kan worden bij de meeste aanleveradressen. De bekende Grolsch slogan ‘Vakmanschap is Meesterschap’ gaat ook hier op!

Duurzaam & Verantwoord
Duurzaam en verantwoord ondernemen zit in ons bloed, in alles wat we doen. Omdat we geloven dat dat ons - én de wereld om ons heen - verder brengt. Zo is Grolsch al jarenlang de groenste brouwerij van Nederland en ook hier hebben Grolsch en haar transporteurs gezamenlijk initiatieven voor ontplooid. Samen met haar transporteurs heeft Grolsch de Lean and Green Star behaald. Dit is gelukt door gezamenlijk acties uit te zetten om CO2 te besparen op onze transporten.

Tijdens uw bezoek aan de brouwerij krijgt u een presentatie over de logistieke van Grolsch, gevolgd door een rondleiding door de Brouwerij met extra aandacht voor het warehouse.

Na afloop van het programma gaat u naar Vliegveld Twenthe waar u een lunch wordt aangeboden door de regio Twente.